Alternativkliniken

Hormoner

Hormonerna produceras i äggstockarna och testiklarna, men även i Binjurarna. Hos kvinnor i klimakteriet avtar produktionen i äggstockarna och tas över av Binjurarna. Binjurarna behöver fett för att klara jobbet och därför är det vanligt att kvinnor får “kärlekshandtag”.

Hormonsystemet består av flera olika hormoner. Hos både kvinnor och män finns både Östrogen, Progesteron och Teststeron. Mer östrogen hos kvinnor och mer Testosteron hos män. Man kan ha för lite, lagom eller för mycket av dessa hormoner. Allt handlar INTE bara om Östrogen

Östrogen

Om östrogennivåerna är låga kan man bli glömsk och förvirrad. Man kan få koncentrationsproblem och bli inbunden. Man kan få sämre finmotorik.

Progesteron

Låga nivåer kan ge upphov till oro, ångest, lynnighet och kort stubin. Vid höga nivåer kan man känna sig slö och trög.

Testosteron

Låga nivåer kan göra oss omotiverade, handlingsförlamade och få oss att tappa livsglädjen.
Höga nivåer kan få oss att bli aggressiva, påstridiga och frustrerade.

Alternativkliniken kan hjälpa dej att ta reda på ditt hormonmönster. Genom att kombinera olika flytande örtextrakt som innehåller fytohormoner skapar jag en örtblandning som passar till just din hormonobalans.

Fyll i frågeformulären på Internetkliniken så gör jag en personlig tolkning av dina hormonnivåer och skapar en örtblandning speciellt för dej.